Machinepark

Alles tussen lasersnijden en lassen. Ons moderne machinepark is de basis voor het leveren van kwaliteit in hoogwaardig precisieplaatwerk.

230911_arbel_bedrijfsfotografie_web_foto-38.jpg

Streven naar Consistent Meesterschap

Ons machinepark heeft een groot aandeel in de kwaliteit en capaciteit van Arbèl. Met regelmaat breiden we ons machinepark uit met de nieuwste machines of meest vooruitstrevende technieken. Onze vakmensen blijven uitgedaagd, kunnen zich blijven ontwikkelen en zo ook Arbèl. We voorzien graag in nieuwe behoeftes bij klanten, waarbij we streven naar perfectie. Naar consistent meesterschap.

Onze machines

Trumpf
Lasermachine 5030
Specificaties
Minimale dikte
0,2 mm
Maximale dikte
15 mm
Materialen
RVS, Staal, Aluminium
Trumpf
Lasermachine 3030
Specificaties
Minimale dikte
0,2 mm
Maximale dikte
12 mm
Materialen
RVS, Staal, Aluminium
Stiftlasapparaat
Specificaties
Afsmelt meetsysteem
Hager
Inpersmachine
Specificaties
inpersmoeren/ afstand studs
Q-Fin
Finishmachine SER1200 Multibrush
Specificaties
Materialen
RVS, Aluminium (richtingloos en lijn finish)
Steelmaster
Ontbraammachine
Specificaties
Materialen
RVS, Aluminium (lijnfinish)
Trommelontbraammachine's (2x)
Trumpf
Kantbank
Specificaties
Maximaal gewicht
170 ton
Maximale afmeting
3000 mm
Trumpf
Kantbank (2x)
Specificaties
Maximaal gewicht
130 ton
Maximale afmeting
3000 mm
Trumpf
Kantbank
Specificaties
Maximaal gewicht
85 ton
Maximale afmeting
2500 mm
Trumpf
Kantbank
Specificaties
Maximaal gewicht
36 ton
Maximale afmeting
1000 mm
Siegmund
Las- /opspantafel (2x)
Specificaties
Inclusief opspangereedschap
Maximale lengte
3000 mm
Maximale breedte
1500 mm
Siegmund
Las- /opspantafel (3x)
Specificaties
Inclusief opspangereedschap
Maximale lengte
2400 mm
Maximale breedte
1200 mm
Straalcabine
Specificaties
Materiaal
Staal
Straalcabine
Specificaties
Materiaal
RVS
Excenterpers
Safan
Knipschaar 2500
Specificaties
Maximale plaatdikte
4 mm
Platenwals 900 mm
Specificaties
Maximale afmeting
1.5 mm
230911_arbel_bedrijfsfotografie_web_foto-39.jpg

Overige machines

Naast de hierboven gedefinieerde machines, beschikken we over aanvullende machines. Stuk voor stuk onmisbaar voor het afronden van kwaliteitsproducten.

  • Diverse Tig lasmachines

  • Diverse Mig/Mag Puls lasmachines

  • Diverse puntlasapparaten

  • Diverse kolomboormachine

  • Diverse tapmachines

  • Draai en Freesbank (conventioneel)

  • Kaltenbach zaagmachine

  • Bewo afkort zaag

Productie

Alle technieken en vakmensen in huis

3D-tekenen

De productie van onderdelen of producten kan in gang worden gezet wanneer we beschikken over de 3D-tekeningen. Deze mag je zelf aanleveren óf maken wij voor je. Arbèl denkt mee over onder andere de maakbaarheid, materiaalkeuze of kostenefficiëntie van een product. Als we denken dat het beter kan, ben jij de eerste die het hoort.

Lasersnijden

De precisie en snelheid van lasersnijden maakt het mogelijk om complexe vormen en patronen te maken, zelfs in kleine hoeveelheden. Veel materialen van uiteenlopende diktes zijn voorradig en kunnen worden behandeld op onze Trumpf lasers.

Punt- & stiftlassen

Een vernieuwende en door ons veelgebruikte techniek voor het creëren van sterke en duurzame verbindingen is punt- en stiftlassen. De gecontroleerde toepassing van warmte, druk en stroom zorgt voor het afsmeltingsproces van het metaal op specifieke verbindingspunten. De verbinding is perfect geborgd en uiterst nauwkeurig door middel van de meettechniek op onze punt- en stiftlasmachine.

Inpersen

Arbèl perst alle denkbare tools en hulpmiddelen. Ieder onderdeel kan worden voorzien van moeren of draadeinden door onze inpersmachine, zonder daarvoor andere bevestigingsmiddelen te gebruiken. Deze bewerkingsmethode zorgt voor een nauwkeurige verbinding.

Ontbramen

Hoogwaardige producten bevatten geen scherpe randjes, kantjes, bramen of uitstekende delen. Arbèl ontbraamt alle producten snel en efficiënt met de meest geavanceerde machines van dit moment. Een precisieproduct is compleet, nauwkeurig, voldoet aan alle kwaliteitseisen én is netjes afgewerkt.

Boren & tappen

Met boren en tappen kunnen we plaatwerk onderdelen voorzien van gaten en schroefdraad. Eventueel kan in onze assemblage het onderdeel opgenomen worden in een samenstelling van producten.

Kanten & buigen

Kanten, buigen en pletten wordt gedaan om perfecte hoeken te vormen in een vlakke plaat. Op de Trumpf kantbanken werken we snel en efficiënt, maar dat staat de hoge nauwkeurigheid niet in de weg. Arbèl kan afteken- en krasvrij kant- en buigwerk verzorgen.

Lassen & solderen

Tig, Mig/ Mag lassen, hard en zacht solderen. Arbèl kan voorzien in alle typen las- en soldeerwerkzaamheden. Daarbij is Tig-lassen, het fijnere laswerk voor kleine onderdelen, bij uitstek geschikt werk voor Arbèl. Secuur en met hele hoge precisie.

Stralen

Stralen kunnen we in eigen huis verzorgen. Voor het reinigen van het oppervlak, verwijderen van lasnaadverkleuring, het verbeteren van oppervlakteafwerking of ter voorbereiding van een andere bewerkingsmethode.

Lasergraveren

Hoogwaardig lasergraveren, uiterst nauwkeurige en zeer fijn zowel lijnen als tekst voor onder andere: typeplaatjes, logos, product/tekeningnummers, oploopnummeringen en nog veel meer. Deze methode is uitermate geschikt voor High Tech (cleanroom) en de medische sector.

Overige bewerkingen

We hebben alle techniek in huis voor de producten van morgen. In samenwerking met vaste partners uit de regio verzorgen we eventuele aanvullende wensen om een precisieproduct perfect volgens specificaties op tekening af te leveren.

Ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.